Az ESTECK vizsgálatról általában

ÚJ! 2010. október 1-től a vizsgálatra az EIS szívfrekvencia variabilitás (HRV-heart rate variability) modullal kiegészített, az EIS teljes test vizsgálatot illetően is pontosabb, az amerikai gyógyszerügyi hatóság (FDA) által is elismert ESTECK rendszert használjuk. Ezen rendszer egyelőre országosan nagyon kevés helyen elérhető. Tájékozódjon alaposan, mielőtt esetleg másutt vizsgálatra jelentkezik. Nálunk az új, kibővített, még megbízhatóbb eredményt adó ESTECK rendszert veheti igénybe néhány, még a korábbi rendszert használó budapesti vizsgálóhely díjának 50-70 %-áért! Az ESTECK rendszer adta előnyökről az EIS-hez képest IDE kattintva olvashat.

A vizsgálat díja: 12.500, Ft, egészségpénztári kártyára, SZÉP kártyára elszámolható

Az Electrointersticial scan (EIS) (korábbi nevén ESG, azaz electrosomatograph) egy olyan korszerű vizsgálóeszköz, amely nagyon jól alkalmazható gyors, hatékony szűrővizsgálatok végzésére. A vizsgálat könnyen elvégezhető, teljesen fájdalommentes, veszélytelen és azonnal értékelhető eredményt ad.
Az EIS szenzitivitása 89%, specificitása 84% ami jobb, mint sok más elfogadott eljárásé. A méréssel közelebb kerülhetünk a betegségek, tünetek okaihoz, és jó eséllyel a biológiai folyamatok optimalizálásával oki terápiát adhatunk, szemben a gyógyszeres, legtöbbször tüneti kezeléssel. A vizsgálat a teljes szervezetet képezi le funkcionális szinten, tehát az aktuális működést mutatja, nem a morfológiát, mint az egyéb képalkotó eljárások.

A vizsgálatot kizárólag orvos végezheti!

A Magyar Háziorvosok Országos Szakkollégiuma 2006. áprilisi ülésén hozott határozata szerint az EIS rendszert magyarországi bevezetésre és a háziorvosi gyakorlatban való elterjesztésre alkalmasnak találta.

ESTECK előnyei:

- A teljes test egy idejű non-invazív (fájdalommentes) vizsgálata
- Gyors: a probléma eredetének keresése során a beépített kockázatelemző rendszer javaslatai alapján szűkíthető a vizsgálandó területek száma
- Ellenőrizhető a kezelés hatásossága, illetve a mellékhatások
- Költségtakarékos (kevesebb idő, kevesebb labor vizsgálat, kevesebb vizit)
- Páciensek számára is egyszerűen érthető lelet
- Leletek nyomtathatók, e-mail-ben, hálózaton továbbíthatók...
- Egyszerűen kezelhető grafikus felhasználói felület
- A mérések költsége más teljeskörű vizsgálattal összevetve rendkívül alacsony
- Segíti a munka szervezését, kényelmesen követhető a páciens állapotának változása a korábbi vizitek mérései egyszerűen előhívhatók.

ESTECK segítségével megállapítható:

- hogyan működnek az egyes szervek, pl. normális-e a bélműködés, rendben van-e a bélflóra, megfelelő-e az a táplálkozás forma, amit a páciens folytat.
- milyen állapotban van a keringés, a szív, az érrendszer, van-e magas vérnyomás, (ha igen és kezelik is: hatékony-e az alkalmazott terápia)
- egyensúlyban van-e a hormonrendszer, a pajzsmirigyműködés, illetve a stressz mindezt hogyan befolyásolja
- túlsúlyban vannak-e a szabad gyökök, kell-e növelni az antioxidáns bevitelt a táplálkozással, vagy vitaminokkal, étrendkiegészítőkkel
- mennyire terheli a stressz a szervezetet, fenyeget-e komolyabb betegség kialakulása emiatt
- milyen az alapanyagcsere, mekkorák az energiatartalékok, van-e hajlam fertőzésekre *
- milyen a szervezet sav-bázis egyensúlya
- megállapítható a vércukor, koleszterin, vérzsír értéke (nem kell éhgyomorra lenni és vért venni)
- megállapítható a testösszetétel, a zsírtömeg, az esetleges folyadékhiány vagy éppen -többlet
- az összeállított terápia nyomon követhető.

Szeretné megtudni Ön is, milyen okok állnak panaszai hátterében? Kíváncsi arra, van-e valamilyen rejtett betegsége?
Hiszünk abban, hogy véletlenek nincsenek, a látszólag hirtelen kezdődő komoly betegségeket legtöbbször megelőzi egy sor banális tünet, mely megfelelő szakember és technika segítségével kiszűrhető és a fenyegető veszély kivédhető.

Megmondjuk az EIS segítségével a mérés alapján:

Hogyan működnek az egyes szervei
- normális-e a bélműködése
- rendben van-e a bélflórája
- az a táplálkozás, amit folytat megfelelő-e

Milyen állapotban van
- a gerincoszlopa
- a keringése, szíve, erei, van-e magas vérnyomása, ha igen és kezelik, hatékony-e a terápia
- a hormonrendszere, pajzsmirigyműködése, a stressz mindezt hogyan befolyásolja

Kiderül mennyire
- pesszimista vagy optimista
- mennyire tudja fejben kompenzálni a hétköznapok eseményeit
- mennyire néz várakozással a holnap felé
- mennyire látja rózsaszínben jövőjét
- és mennyit árthat az, ha nem pozitív a hozzáállása hétköznapjaihoz

Megtudhatja
- mit csinál a stressz a szervezetében, mennyire terheli, mennyire fenyeget komolyabb betegség kialakulásával
- milyen az alapanyagcseréje az egyes sejteknek, illetve a szervezetének összességében, hogy állnak az energiatartalékai, van-e hajlama fertőzésekre

Régen volt már laborvizsgálaton?
Nem baj, ezzel a módszerrel megállapítható a vércukor, vérzsír értéke és mindehhez nem kell éhgyomorra lennie és nem is kell megszúrnunk.

Kiknek javasoljuk feltétlenül?

Vegyen részt az ESG vizsgálaton, ha Ön
- törődik az egészségével, tesz is érte
- stresszes életet él, menedzser, sportoló
- régóta fennálló panaszokkal küzd, melyre eddig sehol nem tudtak megoldást nyújtani
- gyógyszeres terápiát kap, annak hatékonyságának ellenőrzésére kíváncsi

A vizsgálat NEM javasolt:

- bőrgyógyászati betegség a tenyéren és a talpon, valamint a homlokon
- pacemaker
- páciens, aki 3 percet nem tud egyhelyben ülni
- protézis a tenyér és talp területében, illetve ahhoz közel
- 6 hónapot meghaladó terhes
- végtagok hiánya

MIBEN NYÚJT TÖBBET AZ ES-TECK?

Az ES-Teck Complex 4 különálló modulból áll:

1. HRV (Heart Rate Variability)

Egy forradalmian új kardiovaszkuláris program, amely a szívfrekvencia variabilitás (az egyes szívütések közötti idő matematikai analízise) segítségével a szív és a vegetatív idegrendszer állapotáról szolgál rengeteg információval.

2. Pulzoximéter

A hemoglobin oxigén szaturáció (SpO2%) értékét, a pulzusszámot és a pulzus amplitúdót méri, amelyekből matematikai analízis segítségével elemzi az érrendszer paramétereit (átlagos artériás nyomás, vértérfogat, perctérfogat, szisztémás érellenállás, pulzusmagasság, augmentációs index, ejekciós elaszticitási index, stb.)

3. EIS (Electro Interstitial Scan)

Az EIS a Magyarországon már széles körben elterjedt ESG továbbfejlesztett változata, amely szintén az elektroszomatográfia elvén működik: bipoláris módban méri a test 22 szegmensének vezető képességét egyenáram segítségével, melyet a 6 elektróda közvetítésével juttat a bőr felületére. A készülék 1,28 V feszültséget bocsájt az elektródákra és a sejt közötti, úgynevezett intersticiális tér elektromos vezetőképességét méri. Ezekből a szoftver bonyolult matematikai formulák (Venn diagram és Maxwell egyenletek) segítségével következtet a szervezet biokémiai összetételére és a szervek működésére. A mért és számolt paramétereket grafikusan és szövegesen is megjeleníti, illetve kiemeli azok esetleges normál tartománytól való eltérését.

4. BIA (Body Impendance Analysis)

A test ellenállásának mérése (tetrapoláris módban 50 KHz-es frekvenciával) alapján határozza meg a testösszetétel különböző paramétereit:
- zsírmentes testtömeg
- testzsír százalék
- teljes test víztartalom
- intracelluláris víz
- extracelluláris víz
- BMI index, ideális testsúly
- alapanyagcsere

A négy egymástól független modul mérési adatait végül az ESTECK összegzi és megfelelteti egymásnak (matematikai keresztanalízis). Így érthető el a világon szinte egyedülálló módon 98% feletti pontosságú diagnosztizálás, amelyet a rendkívül szigorú amerikai FDA tanúsítvány igazol.

 

esteck vizsgálat, esg vizsgálat, eis vizsgálat, electrosomatográf, electrosomatograph, esteck, esteck nyíregyháza, esg nyíregyháza, esg miskolc, esg debrecen, esg eger, esg szolnok, esg szeged, esg kecskemét, esg budapest, eis nyíregyháza, eis miskolc, eis debrecen, eis eger, eis szolnok, eis szeged, eis kecskemét, eis budapest, teljes test diagnosztika, esg vizsgálat ára, esteck vizsgálat ára 

Copyright © 2014 drsooszoltan.hu. Minden jog fenntartva.

United Kingdom gambling site click here